Jednu jistotu zákazníci, kteří si objednají vůz Škoda Karoq Scout, budou mít. Totiž, že jejich vůz získal na výrobní lince pohon všech kol. Vůz Karoq Scout, který se představí na říjnovém autosalonu v Paříži, je ale hlavně designovou kreací.

Podle informací z tiskové zprávy má tento automobil podobné prvky výbavy jako větší sourozenec Kodiaq. Na karosérii se proto objeví stříbrné plastové doplňky, antracitově černá kola z lehkých slitin, či plakety Scout na předních blatnících. Uvnitř pak byla použita sedadla s jinými potahy a výšivkami Scout. Prošití v sedačkách je v kontrastní černo-hnědé barvě.

Škoda Karoq.
Škoda potřebuje navýšit produkci svých SUV. Hledá místa, kde by je mohla vyrábět

Na prvních snímcích jsou vidět také lišty na výplních dveří s dřevěným dekorem. Nechybějí ani pedály z nerezové oceli a ambientní osvětlení interiéru. Systém pro volbu jízdních režimů má i speciální program Off Road.

Zákazníci si budou moci vybírat ze tří různých motorizací. Zážehový agregát je pouze jeden - přeplňovaný čtyřválec 1,5 TSI s výkonem 150 koní v kombinaci se sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG. Se stejným převodovým ústrojím, případně manuálně ovládanou šestistupňovou převodovou skříní se pak pojí slabší ze dvou dvoulitrových turbodieselů. Ten disponuje výkonem 110 kW (150 koní). Nejsilnější motorizací je v případě Karoqu Scout motor 2,0 TDI (140 kW - 190 koní).

Ceny zatím automobilka nezveřejnila, stejně jako termín vstupu vozu na český trh.

To, jak vypadá vůz v provedení Scout v porovnání s klasickou verzí Karoqu, se podívejte v naší minigalerii: