V polovině letních prázdniny se znovu mění nabídka v ceníku Škody Octavia. Konkrétně u její karosářské verze liftback. Ta nyní dostala výbavy Tour a Touring Sport, které byly dosud dostupné jen pro Octavii Combi. Liftback je o 21 tisíc korun levnější.

Obě varianty jsou co do obsahu stejné jako u modelu Octavia Combi, logicky jim chybí jen střešní ližiny. Základem pro Tour je o něco levnější varianta Ambition, oproti níž nabízí navíc například automatickou dvouzónovou klimatizaci, omezovač rychlosti nebo volant s tlačítky pro ovládání palubního počítače a multimédií. Auto se prodává od 468 900 korun s motorem 1.5 TSI.

Velký meziroční propad zaznamenala Škoda Octavia. Prodeje klesly o skoro tři tisíce kusů.
Propadáky i vítězové trhu s auty? Octavia ztratila tisíce kusů, Dacia vyrostla

Verze Touring Sport zas přidává stylové doplňky, například 17“ kola z lehkých slitin. K dostání je ale pouze v top motorizacích, tedy s dvoulitrovými motory, automatem a pohonem všech kol. Začíná na ceně 678 900 korun s jednotkou 2.0 TSI DSG 4x4.

Škoda Auto proměnila nabídku i u modelu Octavia Combi. Verze Tour už nebude dostupná s motorem 1.0 TSI. Ten v nabídce nahradil modernější agregát 1.5 TSI, se který auto začíná na částce 489 900 korun.