Škoda se chce v nejbližší době ještě více soustředit na vozy typu SUV. Je to logické, zákazníci o ně mají čím dál větší zájem. Proto je i pochopitelný krok uvést na trh novou variantu Kodiaqu, která bude pokračovat v tradici rychlejších modelů s označením RS.

Vůz bude zřejmě pohánět naftový dvakrát přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec, který v současné době používá třeba Volkswagen Tiguan. V něm tento turbodiesel produkuje 240 koní (176 kW) a 500 Nm točivého momentu. Maximum je přitom k dispozici mezi 1750 až 2500 ot./min.

Terradyne Gurkha.
Chcete pojízdný bunkr pro případ konce světa? Tahle ojetina může být vaše

Je pravděpodobné, že na tyto výkonnostní hodnoty bude motor naladěn i v Kodiaqu RS. Mluví se také o tom, že tento agregát bude pro sportovnější verzi jedinou volbou.

Jak naznačují neoficiální ilustrace, dá se čekat kompletní úprava zevnějšku klasicky ve stylu RS. Tedy nová dvacetipalcová kola, agresivnější přední nárazník, černě lakované prvky masky, chromované koncovky výfuku a další stylingové novinky. Vevnitř pak sportovnější volant, sedačky a další maličkosti.

Smart Vision EQ.
Koncept Smart Vision EQ je německá představa městské mobility

Kodiaqu RS bychom se měli dočkat už v polovině příštího roku, nicméně je i možné, že ho zahlédneme již do dvou týdnů na autosalonu ve Frankfurtu.

Mezi dalšími novinkami pro velké SUV je i chystaná verze kupé, která má mířit hlavně na čínský trh. Do Evropy by se však mohla dostat také, a to už v roce 2019. Jak by Kodiaq Coupé mohl vypadat, na to se můžete rovněž podívat díky neoficiálním ilustracím v galerii.