Zatímco se těšíme na příchod nové generace Land Roveru Defender, britská automobilka nezapomíná ani na majitele staré verze. Pro ní, tedy konkrétně pro všechny vozy Defender 90 a 110 s rokem výroby 1994-2016, nabízí hned několik zajímavých vylepšení. Stačí zajet do její centrály v německém Essenu.

Tam si budete moci vybrat z poměrně široké nabídky. Začněme koly, konkrétně 18“ disky Sawtooth, které se nabízejí v ceně okolo 50 tisíc korun za čtyři. Mnohem zajímavější je ale proměna motoru. Pokud vaše auto pohání vznětová jednotka o objemu 2,2 litru, odborníci jí zvýší výkon o 39 koní na 160 a tím i maximální rychlost. Ta je po této úpravě 170 km/h. Ke změně dostanete ještě balík pneumatik. Cena? Najděte si 450 tisíc korun.

Snímek obrazovky Land Roveru Defender
Slovenský Defender bude vypadat jako Range Rover, odhalil snímek displeje

Další díly pochází například z upraveného modelu Defender Works V8. Jde o disky i třmeny brzd, které se ideálně hodí ke zmiňovaným 18“ kolům. V nabídce jsou také tlumiče, pružiny, výztuhy a vzpěry, prostě kompletní podvozek, aby se vaše auto pohybovalo lépe po silnici i v terénu.

Úpravy jsou očividně zaměřeny na nadšence do značky Land Rover. I proto za své peníze nedostanou jen díly a práci. Čeká je také prohlídka dílny, dostanou certifikát o originálních úpravách a nakonec na jejich vůz slavnostně nalepí plaketku s nápisem Classic Works.