Zatím pouze v japonské specifikaci se představila nová verze Subaru XV e-Boxer. Jak písmenko "e" napovídá, jedná se automobil, který ve svých útrobách obsahuje elektromotor.

Tento konkrétní je ovšem malý, jeho výkon nedosahuje ani 14 koní a točivý moment 65 Nm. Malá baterie nemůže být dobíjena externě, jedná se tudíž o mild hybrid.

Obojživelný karavan
Po tomhle touží hodně lidí: Na trhu je obojživelný karavan

Elektromotor je připojen ke klasickému dvoulitrovému čtyřválci typu boxer, který sám o sobě poskytuje výkon 145 koňských sil a mí maximální točivý moment 188 Nm. Na vývoji systému Subaru spolupracovalo s Toyotou, která dodala řadu komponentů.

Automobil má homologovanou spotřebu 5,2 litru a především ve městě by taková hodnota nemusela být nereálná. To i přes to, že zůstal zachován pohon všech kol Symetrical AWD a motor je propojen s automatickou bezestupńovou převodovkou Lineartronic.

Od běžných verzí XV se e-Boxer po vituální stránce příliš neliší. Pouze na blatnících jsou příslušné označovací štítky a uvnitř se objevují modré dekory. Zatím není známo, kdy a za jaké ceny se tato verze dostane také do Evropy.