Jak by mohl takový model vypadat, ukazuje ilustrace, která předělala Ferrari GTC4Lusso do podoby zvýšeného vozidla.

Elegantní sportovní shooting brake se postavil na výrazně zvýšený podvozek, umožňující očividně dost vysoké zdvihy odpružení. Po celé karoserii se táhnou černé ochranné lišty v lesklém provedení a pod předním nárazníkem vyčuhuje ochranný plát. Jistou porci praktičnosti představují i střešní ližiny.

Na druhou stranu má vizualizace stále jen jeden pár dveří, neboť karoserie sama o sobě zůstala zcela standardní.

Asi se nikdo nebude divit, že nic podobného jako „GTC4Lusso Scout“ Ferrari s největší pravděpodobností nikdy nevyrobí. I přesto se však sportovně-užitkového auta od Ferrari dočkáme a podle prvních informací by to mělo být již do roku 2022.

Bentley Continental GT.
Tohle je nové Bentley Continental GT. Stále má i dvanáctiválec

Říká se dokonce, že prototyp je již ve vývoji a má kódový název F16X. Něco oficiálního předvede automobilka snad již příští rok, kdy se údajně chystá odhalit plán na několik budoucích let. Není to dlouho, co z vedení Ferrari zaznívaly proti SUV koncepci striktně zamítavé komentáře, jenže časy se mění a zákazníci vozy tohoto typu prostě požadují. Touto cestou už se koneckonců vydaly i značky jako třeba Bentley, Lamborghini a dokonce i Rolls-Royce.

Nové praktické Ferrari by tak mělo mít pět dveří a dostatek místa uvnitř, nicméně terénní schopnosti nelze očekávat. O pohon se pravděpodobně postará přeplňovaný osmiválec v kombinaci s hybridním systémem, poháněna budou všechna čtyři kola.