Svou premiéru před veřejností si rychlý Swift odbyde při příležitosti autosalonu ve Frankfurtu v září. Informace jsou zatím strohé a k mání je k dispozici pouze jediná oficiální fotografie, nicméně i zní je zřejmé, že se ze Swiftu rozhodně nestalo nijak dramaticky vyhlížející, okřídlené monstrum. Změny jsou příjemně decentní, ale třeba nová struktura mříže chladiče vypadá skvěle, stejně jako decentní černé lízátko pod nárazníkem.

Drobná neznámá zůstává v oblasti motoru. Je poměrně jasné, že atmosféricky plněného čtyřválce o objemu 1,6 litru už se nedočkáme a pod kapotou tuto jednotku nahradí menší přeplňovaný agregát. S největší pravděpodobností se bude jednat o motor 1.4 BoosterJet, podávající výkon 138 koní (101 kW) a točivý moment 220 Nm.

Alespoň tak je tento agregát naladěn v SUV Vitara.

Porsche Boxster GTS.
Skoro osmdesátiletá žena dostala pokutu za rychlost. Jela 238 km/h v Porsche

O nedostatku síly ovšem nemůže být řeč, neboť podle prvních zvěstí se povede hmotnost Swift Sport stlačit na obdivuhodných 870 kilogramů. To by znamenalo velmi solidní poměr výkonu a hmotnosti, kterým by se mohl Swift Sport měřit i se silnějšími soupeři.

Všechny detaily se oficiálně dozvíme za necelé dva měsíce, konkrétně v úterý 12. září.