Také na příkladu malých aut je vidět, jak v současné době rostou ceny osobních automobilů. Suzuki Swift, které nyní přichází na trh v modernizovaném provedení, má pozměněnou masku chladiče a jiné světlomety.

Základní výbava je bohatší, než byla při uvedení současné generace do českých autosalonů značky Suzuki. Například přibyly LED světlomety nebo adaptivní tempomat. Hlavní změnou je ale mild-hybridní ústrojí pod kapotou, které je jedinou volbou pro zájemce o tento vůz. Výkon je 61 kW. Potěšit by měla spotřeba, která je pro nejlehčí verzi spočítána na 3,9 litru na sto kilometrů.

V závislosti na výše uvedených skutečnostech budou ale zákazníci muset dealerům za tento automobil zaplatit přinejmenším 312 900 Kč, což je o citelných 53 000 Kč více než v roce 2017. A to se ještě bavíme o akční ceně, která je podle informací tuzemského zastoupení značky v platnosti do poloviny října. Pak začne platit oficiální ceník, v němž je vstupní výbava dražší o minimálně dvacet tisíc korun.

Test Suzuki Swift Sport
Test Suzuki Swift Sport: Jiný, přesto pořád stejně skvělý

Základní výbava má označení Comfort a kromě výše zmíněných prvků obsahuje ještě třeba elektrické stahování okének a výškově nastavitelné sedadlo řidiče. Kola jsou patnáctipalcová a vyrobili je z oceli.

Vyšší výbava Premium je k dostání za částku 342 900 Kč - příplatek je tedy 30 000 Kč. V autě už pak zákazník nalezne třeba také multimediální displej s možností promítání obrazu ze zadní parkovací kamery, systém pro automatické přepínání dálkových a tlumených světel nebo přední mlhovky. Již pro tuto výbavu je k dispozici pohon všech kol, za který se připlácí 43 000 Kč.

Suzuki S-Cross
Suzuki je králem dostupných čtyřkolek: 20 nejlevnějších aut s pohonem všech kol

Vrcholná verze se zove Elegance. Pokud vám vystačí vůz s pohonem předních kol a manuální pětistupňovou převodovkou, pak za něj zaplatíte 381 900 Kč. Pokud byste požadovali převodovku CVT, pak bude cenovka 409 900 Kč a s pohonem všech kol stojí takto vybavený nový Swift 425 900 Kč. Obsahuje také automatickou klimatizaci, systém pro čtení dopravních značek nebo navigaci.

Kola jsou v tomto případě šestnáctipalcová a vůz zdobí disky z lehké slitiny.