Čalounění z veganských materiálů, plug-in hybridní pohon a trojúhelníkové LED světlomety. To jsou další znaky, které Škoda představila na konceptu Vision RS. Ten bude, společně s modelem Kodiaq RS hlavním lákadlem na jejím stánku na pařížském výstavišti, kde 2. října začíná tradiční podzimní evropský autosalon.

Auto má výkon 245 koní, dojezd čistě na elektřinu 70 kilometrů a rozměry hatchbacku nižší střední třídy. Škoda tak ukazuje, že přes ofenzivu na poli SUV nehodlá opustit tradiční karosářské segmenty.

V prodeji se vůz objeví během příštího roku.

Skici studie Škoda Vision RS
Vision RS je první Škoda, která umí jet čistě na elektřinu. Ukáže se v Paříži

Kromě tohoto koncepčního vozu automobilka z Mladé Boleslavi vystavuje v Paříži také produkční variantu Kodiaqu RS, což bude zřejmě nejdražší Škodovka v historii a další deriváty svých modelových řad.

V interiéru má auto, které jsem si již v Paříži mohl s denním předstihem prohlédnout, řadu zajímavých detailů. Například skleněné startovací tlačítko, zajímavě tvarované sportovní skořepinové sedačky, textilní poutka místo dveřních madel a třeba i měřič krevního tlaku a tepu v sedačkách. Více se dozvíte při prohlížení naší komentované fotogalerie.

Podrobnější informace z místa konání autosalonu budeme přinášet zítra.