Nový hasičský speciál obchodní řady Tatra Terra je přímým pokračovatelem obchodních řad T 815, T 815-2 a TERRN 1. Nový je jak exteriér, tak i interiér modernizované kabiny. Přibyly boční panely překrývající prostor mezi kabinou a nástavbou. Kabina současně plní standardy mezinárodní normy EHK 29, včetně bariérové zkoušky na přední sloupky kabiny.

Posádka najde teď v prodloužené kabině větší prostor. I velitel má mezi přístrojovou deskou a sedačkou více místa. Přístrojová deska se sjednotila s řadou Tatra Force. Rovněž jsou nové výplně dveří, odkládací místa a osvětlení. To tvoří LED světla.

Vůz pohání osvědčený vzduchem chlazený osmiválec s maximálním výkonem 325 kW. Je spojený s plně automatickou převodovkou Alison. Na výběr bude i čtrnáctistupňová manuální převodovka.

Tatra Tigon
Rosenbauer + Tatra + Volvo = Tigon

Nový hasičský sepciál s nástavbou, kterou vyrobila společnost THT Polička, uveze čtyři tisíce litrů vody a 240 litrů pěnidla.

Na výstavě Pyrocar měla současně s tímto vozem premiéru také Tatra Force s modernizovanou kabinou. Má modifikovaný tvar střechy, který zlepšuje jízdní profil. I v tomto automobilu je teď větší prostor pro posádku, což se stalo díky posunutí motoru dále za kabinu. Také zde jsou nové výplně dveří. LED technologii využívají hlavní i mlhové světlomety.

Oba vozy využívají identický podvozek doplněný o pneumatický systém odpružení všech náprav a brzdový systém s kotoučovými brzdami na všech kolech.T Také pohonný agregát je stejný.