Standardní přístrojový štít umístěný před volantem nebude jedinou standardní věcí, které se v Modelu 3 nedočkáme. Tesla z interiéru "vyhodila" prakticky všechny ovládací prvky a vše soustředila do horizontálně orientovaného dotykového displeje, který si svou velikostí nezadá s obstojně velkou televizí.

Jeho levý horní roh je potom jediné místo, na kterém se řidič Modelu 3 dozví klasické jízdní údaje. Ačkoliv údaje jsou silné slovo. Konkrétně tu bude jen a pouze jeden, věnovaný rychlosti. Podle Elona Muska není nic víc potřeba.

Čtěte také: Škoda ukázala koncept Vision E. Jde o kupé-SUV budoucnosti

Jeho vysvětlení, podané skrze sociální síť Twitter, je vcelku jednoduché. Tesla Model 3 je totiž autem, zaměřeným zejména na autonomní provoz bez zásahů řidiče. A podle toho je třeba zařídit i jeho vnitřní prostor.

Přes 400 tisíc objednávek

Nic z toho, na co jsme zvyklí v běžných autech, totiž nebudeme potřebovat, bude-li se auto řídit samo. Elon Musk odpověděl záporně dokonce i na dotazy, týkající se příplatkových head-up displejů. Nic takového podle něj nebude třeba a každý majitel se prostě musí spokojit s jedním jediným - a uprostřed umístěným - displejem.

Čtěte také: VIDEO: Rekordní kolo na Nürburgringu v podání elektromobilu je zvláštní podívaná

Jen pro připomenutí, Tesla Model 3 je v tuto chvíli stále ještě ve stádiu vývoje, ačkoliv výroba by měla začít v průběhu léta. Na dlouhé testování proto nezbyde čas, ale to rozhodně není první ze smělých plánů vizionářské automobilky.

Celkově prý obdržela Tesla na Model 3 přes 400 000 nezávazných objednávek s tisícidolarovou zálohou. První ze zákazníků se dočkají svých aut již koncem letošního roku a podstatným krokem v produkci je i spuštění obří továrny na výrobu akmulátorů.

Tesla si od Modelu 3 slibuje masové rozšíření, v ideálním případě chce v blízké budoucnosti vyrábět 500 000 kusů Modelu 3 ročně. Základní cena by měl činit 35 tisíc dolarů, tedy asi 880 tisíc korun.

Zdroj: Youtube