AeroMobil se vývoji vozu schopného jízdy po zemi i letu ve vzduchu věnuje už mnoho let. Za tu dobu slovenská firma vytvořila několik prototypů, které se dočkaly úspěchu - ale i tvrdého pádu na zem.

Při testech v roce 2015 jejich létající vůz havaroval, nikomu se naštěstí nic vážného nestalo (více informací najdete zde).

Nyní má však být projekt dokončen, všechny problémy vyladěny a první kusy již tento rok nabízeny k prodeji zájemcům.   

Čtěte také: Tohle je asi nejhorší replika na světě. "Napodobenina" Veyronu není ani levná

Nový model létajícího auta bude naživo představen 20. dubna v Monaku na exkluzivní výstavě supersportovních vozů Top Marques.

Technika je zatím tajemstvím. A cena také

Více informací o technice či ceně novinky si přitom firma nechává právě až na premiéru. Prozatím si musíme vystačit s párem zveřejněných fotek, které naznačují, jak daleko se výrobce od prvních prototypů posunul.

Právě se třetím vývojovým stupněm by produkční stroj měl mít nejvíc společného, očekávejme tedy kolem 450 kilogramů vážící kombinaci automobilu a lehkého letadla s technikou vysunování křídel a určitým typem menšího leteckého motoru.

Prototyp 3.0 měl dále rozpětí křídel 8,32 metru, a jako "auto" - tedy se složenými křídly - byl široký 2,24 metru. Délka činila 6 metrů.

Nepřehlédněte: V Přerově postavili létající "auto". Už jezdí po českých silnicích, podívejte se