Na prvních fotografiích si můžeme prohlédnout novou příď, která dostala přepracovanou masku chladiče či nově tvarované hlavní LED světlomety. Změnily se i mlhovky. LED technologii poprvé v historii Fabie dostanou i zadní skupinové svítilny. Novým tvarem se chlubí také nárazníky, ten přední dostal prolis připomínající trochu řešení u Superbu, zadní nárazník obdržel trochu jiné tvary a doplňují jej dvě odrazky. 

U kombíku pak zadní nárazník vypadá masivněji a snad i sportovněji. Srovnat modernizovaný design se vzhledem současné Fabie můžete v galerii.

Nová je také nabídka kol z lehkých slitin, která bude pro hatchback poprvé obsahovat i na přání dodávaná kola s průměrem 18 palců.

Speciální edice Škody Fabia oslavuje rallyové tituly.
Nejrychlejší Fabia už má cenu. Kolik stojí speciální edice R5 se čtyřválcem?

Uvnitř byl upraven design přístrojového štítu, změněn je vzhled dekoračních prvků na přístrojové desce a nové jsou i dvoubarevné vzory potahových látek čalounění sedadel. Ale v tomto případě zatím musíme pouze věřit slovům z automobilky, snímky interiéru k dispozici nejsou.

Zajímavé je, že Škoda se zaměřila i na takzvané "Simply Clever" prvky. Legendární škrabka na led, která je umístěna ve víku palivové nádrže, nově umožní měření hloubky dezénu pneumatik. Omlazená Fabia může být také vybavena USB porty pro elektronická zařízení cestujících na zadních sedadlech, novým prvkem je i příplatkový oboustranný koberec do kufru a nechybí ani přenosná LED-svítilna uklizená v boční přihrádce v zavazadlovém prostoru.

Zdroj: Youtube

Seznam asistenčních systémů rozšíří upozornění řidiče na přítomnost vozidel v mrtvém úhlu nebo na zezadu rychle se přibližující vozidlo při jízdě po víceproudých dálnicích, dále systém monitorující dění za vozidlem a varující před kolizí při couvání. Další nově dostupnou funkcí jsou automatická dálková světla.

Benzinové motory s filtrem pevných částic

Infotainment Swing nyní nabízí 6,5palcový displej a také umožňuje řidičům využívat celou škálu mobilních online služeb Škoda Connect. S navigačním systémem Fabia nabízí rovněž službu Online Traffic Information s informacemi o dopravní situaci v reálném čase. Na druhé straně technologie SmartLink+ umožňuje spárovat infotainment s chytrým telefonem - umí řešení Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM a SmartGate.

Studie Škoda Vision X.
Takhle bude vypadat malé SUV od Škody. Podívejte se na první obrázky konceptu

Paleta motorů pro omlazenou Fabii zahrnuje čtyři benzinové tříválcové motory o objemu 1,0 litru. Motory MPI s nepřímým vstřikováním paliva dávají výkon 60 koní (44 kW), respektive 75 koní (55 kW). Turbodmychadlem přeplňované motory TSI s přímým vstřikováním produkují nejvyšší výkon 95 koní (70 kW), nebo 110 koní (81 kW).

Oba motory TSI nově dostaly filtr pevných částic. Nejvýkonnější ze čtveřice motorů je v nabídce také se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG.

Dějištěm světové premiéry nového provedení Fabie bude v březnu mezinárodní autosalon v Ženevě. Úspěšný malý vůz má ve výrobním programu české automobilky klíčovou pozici. Od roku 1999 byly na celém světě prodány více než čtyři miliony kusů. Jen její třetí generaci zvolilo více než 500 000 zákazníků. 

Fabia je v současnosti třetím nejprodávanějším modelem značky. Hlavními trhy pro hatchback jsou Německo, Velká Británie a Polsko, kombík, který už ve čtvrté generaci zřejmě existovat nebude (nahradí jej crossover), má úspěchy zejména v Německu, České republice a Polsku.

Porovnání nového nárazníku se stávajícím.
Tohle je nárazník pro modernizovanou Škodu Superb. Jeho fotky unikly na internet