Jméno připravovaného kupé-SUV známe díky úniku fotografie z jisté čínské interní prezentace automobilky, kterou zveřejnil server PCAuto. Chystanou novinku najdete úplně vpravo jako Kodiaq GT.

Fotografie z prezentace prozrazuje jméno sportovnější verze Kodiaqu.Zdroj: PC Auto

Tohle označení samozřejmě může být pracovní, ale vzhledem k tomu, že vlevo od kupé-SUV najdeme "anonymní esúvéčko", které bude teprve odhaleno, s obecným označením "Mainstream SUV", tedy jakési SUV pro masy, lze předpokládat, že minimálně v Číně se SUV se splývavou zádí opravdu bude jmenovat Kodiaq GT.

Závody v Mladé Boleslavi a Kvasinách denně opustí více jak 3000 nových vozů.
Jak se škodovky dostávají k zákazníkům? Závody v ČR denně opustí 3000 aut

Vycházet pravděpodobně bude z klasického Kodiaqu, bude mít stejnou platformu i podobnou délku okolo 4,7 metru. Technika bude samozřejmě koncernová, pod kapotou se tedy objeví známé přeplňované čtyřválce, pravděpodobný je i příjezd plug-in hybridní varianty.

Podle starších zpráv auto vznikne hlavně proto, že Škoda už nechce být jen volbou rozumu, ale chce být i více emotivní. Tradiční přednosti české značky prý autu přesto zůstanou, takže kromě odvážnějších tvarů máme očekávat prostorný a praktický interiér. A také objemný a dobře využitelný zavazadelník.

Škoda Karoq.
Už víme, jak jezdí nová Škoda Karoq. Vyzkoušeli jsme všechny motory

A jak je to s tou Evropou? Německý Auto Bild už dříve na základě neoficiálních informací napsal, že příjezd na starý kontinent je hotová věc. Škodovácké kupé-SUV by se u nás mělo začít prodávat v roce 2019.

Jak by Kodiaq GT, dříve označovaný jako Kodiaq Coupé, mohl vypadat, ukazuje řada neoficiálních ilustrací, které najdete v galerii.

Ještě se ale vraťme k onomu výše uvedenému "mainstreamovému" SUV, které je také v plánu. Je pravděpodobné, že se jedná o malý crossover, příbuzný se Seatem Arona. I tomu jsme se už věnovali, článek o něm najdete například zde.

Počítačový render připravovaného SUV od Škody.
Takhle může vypadat nejmenší SUV od Škody. Líbilo by se vám?