Na silnice míří nový Volkswagen California. Auto s integrovanou obytnou zástavbou je považováno za etalon mezi vozy své kategorie i díky dlouhé historii. Automobilka slibuje, že nyní bude California vybavená lépe než kdykoliv předtím. Zaměřila se hlavně na komfortní funkce.

Nově bude v horním panelu k dispozici obrazovka s dotykovým ovládáním, přes kterou se bude ovládat řada funkcí. Kromě toho dokáže zobrazit i náklony vozu – inspiraci si vzala z off-roadových režimů SUV Volkswagenu. Ukáže náklon v podélné i příčné ose a bude tak snadnější Californii zaparkovat na rovině. To aby se posádce lépe spalo.

Kluci na výletě se škodovkami v Banátu. Popisky nejsou ani potřeba.
Křupka a Koník. Nadšenci pojmenovali své staré škodovky a vyrazili do Banátu

Novinkou je také postel ve spodní části vozu, kterou lze několika pohyby proměnit na gauč. Kromě toho je k dispozici kompletní kuchyňka s jednoduchým ovládáním, výklopný jídelní stůl a otočné sedačky, takže je vnitřní prostor Californie pohodlně obyvatelný. Stan se u top verze vyklopí i zasune elektricky.

Inženýři si pohráli i s vnitřním osvětlením vozu. K dobrému spánku tak mají pomoci nejen zatmavená okna a záclonky, ale i ambientní systém svícení s režimem pro probuzení, který pomalu zvyšuje intenzitu. V Californii tedy bude pohodlné i v vstávání. Vůz si prohlédněte v přiložené fotogalerii.