O svém názoru na novou třídu X od Mercedesu se pro australský magazín Motoring rozpovídal viceprezident BMW Hendrik von Kunheim, který má na starosti trh v Asii a Jižní Africe.

„Když se nyní podíváte na našeho německého konkurenta ze Stuttgartu, myslím si, že jejich nový produkt [třída X] je příšerný. Člověk by očekával něco mnohem vážnějšího. Poprvé jsem ho viděl v Ženevě a vlastně jsem byl zklamaný. Velmi zklamaný. Mají na víc, staví fantastická auta, ale tohle bylo zklamání,“ komentoval pick-up od Mercedesu von Kunheim.

Koncept Wey XEV.
Ve Frankfurtu jsou i čínské značky plánující útok na Evropu. Čím chtějí ohromit?

Manažer dále potvrdil, že ačkoliv se mu počin Mercedesu nelíbí, pro BMW je tento segment rovněž zajímavý a inženýři nyní zkoumají, zda by nestálo za to, podobné vozidlo vyrábět taktéž.

Podle Von Kunheima je hlavně v Austrálii díra na trhu, kterou by nebylo špatné zaplnit novým luxusním pick-upem od BMW. Nakonec by tedy mohlo jít pouze o otázku času. Jakmile by totiž australský trh z 60 až 70 procent zaplavily vozy SUV, určitě by se prý našlo místo i pro pick-up.

Zatímco Mercedes-Benz třídy X je postaven na základech Nissanu Navara, potenciální pick-up BMW by zřejmě nešel cestou až tak razantního šetření nákladů. Jako základ by využil architekturu monokoku CLAR, kterou má dostat nová generace BMW X5 i chystané větší X7.