Automobilka Porsche rozšíří nabídku karosářských provedení svého veleúspěšného modelu Cayenne. Prodeje tradičního výrobce sportovních automobilů táhnou právě modely SUV, takže není divu, že nabídku doplní další provedení. Loni se prodalo přes 70 tisíc modelů Cayenne a menšího Macanu dokonce přes 86 tisíc!

Carlo Abarth a jeho kreace.
Legenda o škorpionovi trvá 70 let. Carlo Abarth měl závodění v krvi od dětství

Podle špionážních fotografií se jedná o verzí se svažující střechou, tedy podobný koncept, jaký nedávno představilo sesterské Lamborghini a Audi. Prozatím mu říkejme Cayenne Coupé, přestože nejspíš dostane jiný název.

Výrobce se s kamufláží příliš nesnažil. Zamaskovány jsou zadní lampy a C-sloupek. I přesto je patrné, že nový model má výrazně zkosenější střechu. Podle fotek to také vypadá, že „kupé“ nejspíš dostane nový výfukový systém se dvěma centrálně umístěnými koncovkami. A to navzdory faktu že testovací mula má rádoby koncovky na tradičních místech.

Zdroj: archiv

O tom, kdy bude toto karosářské provedení k dispozici, Porsche zarytě mlčí, ovšem pokud máme tipovat, bude to podzimní Frankfurt. Co se motorizací týče, s největší pravděpodobností bude vše převzato od klasického provedení, což zahrnuje také hybridní verzi Cayenne Turbo S E-Hybrid.

Zdroj: Youtube