Stále více značek se rozhoduje vstoupit do kategorie, kde by je ještě před pár lety nikdo nečekal. Své SUV má Rolls-Royce, Bentley, Lamborghini a teď ho chystá i klasický výrobce britských sportovních aut Aston Martin. Ponese jméno DBX a do prodeje jde zhruba za rok.

Auto se musí pořádně otestovat. To ukázala firma už před nedávnem, kdy zveřejnila sérii snímků vozu, který se proháněl po lese. Nyní jsou k dispozici další ukázky maskovaného auta, tentokrát ale pořádně řádí na sněhu.

Aston Martin DBX
Aston Martin už testuje své SUV. Bude se jmenovat DBX

Když Aston Martin poprvé hovořil o záměru vyrábět SUV, spekulovalo se o tom, že by to mohl být elektromobil. Firma chce ale všechna svá plně elektrická auta sdružovat pod značkou Lagonda. To není případ DBX, které tak pravděpodobně dostane pod kapotu čtyřlitrový dvojitě přeplňovaný benzinový osmiválec původem z dílen AMG. Nasazení hybridního pohonu ale vyloučené není.

Auto se bude vyrábět ve fabrice St Athan ve Walesu spolu s modelem Rapide E, což je elektrický sedan a budoucí konkurent Tesly nebo chystaného super elektromobilu od Porsche.

Automobilka zveřejnila i video, kde si můžete vychutnat dovádění modelu DBX v bílé peřině. Stačí kliknout:

Zdroj: Youtube