Konceptů elektromobilů je hodně, stejně tak aut, která jsou schopná jezdit bez řidiče. A jako by jich nebylo málo, Volkswagen se vytasil s dalším. Tentokrát v rámci nadcházejícího autosalonu v Šanghaji ukázal studii nazvanou ID. Roomzz. Jde o velké SUV s pětimetrovou délkou.

Roomzz se má běžně chovat jako normální auto s elektromotory. Ty mu dodávají výkonu 306 koní a zajišťují také pohon všech kol. Vůz dokáže zrychlit z nuly na 100 km/h za 6,6 sekundy a maximálně jede závratných 180 km/h, kde ho zastaví omezovač.

Budoucí verze Škody Kamiq pro Čínu
Škoda bude v mít v Číně další speciální variantu vozu Kamiq. Do Evropy nepřijde

Volkswagen do auta nasadil baterii o kapacitě 82 kWh. Dojezd tak není úplně z nejlepších, aktuálně se hovoří o možnosti dosáhnout na 450 kilometrů podle měření WLTP. Díky výkonné palubní nabíječce (150 kW – DC) by mělo jít auto nabít z prázdna na 80 procent kapacity za půl hodiny. K tomu ale bude potřeba spárování se správnou veřejnou rychlonabíječkou.

Jako bonus se jeví autonomní řízení úrovně 4. To znamená, že auto už jede zcela samo bez zásahu posádky. V tomto režimu mají navíc cestující možnost nastavit si sedadla do pohodlnější polohy. Přední místa mohou být otočena proti směru jízdy a sklopena až do téměř spací úpravy. Budoucnost je pohodlná!