Na první pohled dostal prostornější Golf jen decentní úpravy exteriéru. Stejně jako u dalších variant byly pozměněny nárazníky a přední i zadní světla už mohou plně využívat LED diody. Vepředu jsou přitom za příplatek, vzadu jsou diodová světla standardem.

Novinkou jsou i nové designy litých kol ve velikosti 16 a 18 palců, zatímco ve vzorníku barev karoserie je nový odstín červené Cranberry Red.

BMW M5.
BMW představilo nejvýkonnější M5. Má 600 koní a pohon všech kol

V rámci úspory paliva a snižování emisí se rovněž pod kapotou Sportsvanu rozšiřuje nabídka motorů o nový 1,5litrový čtyřválec o výkonu 150 koní (110 kW), který umí vypnout celou polovinu válců. Stejně jako u zbytku řady bude zřejmě k dispozici také v úspornější variantě BlueMotion vyladěné na 130 koní (96 kW).

Celkově tak bude u praktického Golfu na výběr ze třech benzinových a dvou vznětových jednotek.

Modernizace se projevila rovněž v interiéru, kde najdete pár nových dekorů a možnost dražšího polstrování včetně kůže.

McLaren 720S a Rolls-Royce Dawn v odstínech sběratele Michaela Fuxe.
Krása, nebo nevkus? Fuchsiový Rolls-Royce i McLaren patří jednomu majiteli

V příplatkové výbavě se objevuje infotainment systém s 9,2palcovou dotykovou obrazovkou a funkcí ovládání gesty, což zásadně redukuje počet klasických tlačítek na středovém panelu. I tady přichází dálkové ovládání systému skrze tablet nebo smartphone a bezpečnostní funkce automatického zavolání pomoci v případě nehody.

Bezpečnostní systémy Sporstvan rozšiřuje dále pomocníkem pro jízdu v zácpách, funkcí sledování chodců a asistentem pro cestování s přívěsem.

V Německu se dostane modernizovaný Golf Sportsvan do prodeje již na podzim. U nás bychom se měli dočkat nedlouho poté.