Co se techniky týče, zde se žádné překvapení nekoná. V60 modelového roku 2019 se postaví na stejnou platformu SPA, jako aktuální nové modely švédské značky - tedy ty větší. V útrobách vozu bychom tedy našli stejné základy jako u XC90, V90, S90 a samozřejmě i XC60, se kterou má V60 sdílet i další prvky.

Prakticky stejná bude například nabídka motorů, zahrnující benzínové a naftové dvoulitry a postupem času pochopitelně i hybridní a plug-in hybridní verze. Mluví se o kombinaci tříválce o objemu 1,5 litru s elektromotorem.

Volvo XC40.
Řídili jsme nové Volvo XC40. Dostalo nás skvělým interiérem i jízdou

Na opačném konci spektra má potom stát vrcholná motorizace T8 PHEV, tedy plug-in hybrid s výkonem atakujícím 400 koní (294 kW). Téměř bez výjimky se z XC60 přenese také výbava ve stupních Momentum, Inscription a R-Design.

Velkou neznámou zůstává samozřejmě vzhled novinky. Je jisté, že se V60 podřídí aktuálnímu směřování značky, takže zde najdeme podobné prvky, jako u větších modelů. Přední světla jistě dostanou charakteristickou "grafiku" ve tvaru Thorova kladiva, vzadu můžeme čekat svítilny s částečně vertikální charakteristikou. Podle našich informací by nová V60 měla být "skutečným kombíkem" s opravdu praktickou zádí - tvar kufru by údajně měl být hranatější než u větší V90.

Design by pak měl navazovat na starší koncept Estate, fotky najdete v galerii. Hned jak nám Volvo ukáže V60, což tedy bude pravděpodobně právě v Ženevě, představí v dalších měsících i příbuzný čtyřdveřový sedan S60. Oba vozy potom půjdou do prodeje na přelomu tohoto a příštího roku.