Jedna z prvních premiér se tak, jak má podle abecedního pořádku být, odehrála u značky Alfa Romeo. Ukázala se speciální verze modelu Giulia, označená písmeny GTA. Tato zkratka u italské značky vychází z označení Gran turismo allegerita (odlehčená) verze. Také tento vůz můžete nalézt v naší průběžně aktualizované fotogalerii.

U tohoto auta se ale pouze jen neodebíraly zbytečné kilogramy, ale zapracovalo se rovněž na technice. Například kola pod karbonovými blatníky získala padesát milimetrů k dobru v parametru rozchod, vzadu přibylo obří křídlo a motor byl posílen o třicet koní a disponuje tak stádem s 540 hřebci.

Ještě extrémnější verze GTAm dokonce přišla o zadní sedačky. Méně pozitivní zprávou je, že těchto Giluií v obou zmíněných specifikacích se vyrobí pouze 500 kousků.

Hyundai i30 se dočkalo faceliftu
Nový Hyundai i30 půjde od předchůdce dobře rozeznat. Také už nezaspí na semaforu

Další "ženevskou" novinkou je první model speciálně vyvinutý pro značku Cupra náležející Seatu. Jméno vozu je Formentor a jedná se o vysoce výkonnné SUV. Vrcholné provedení pohání zážehový čtyřválec naladěný na 310 koní, zákazníci ovšem můžou volit také plug-in hybridní verzi s výkonem 245 koňských sil.

Dacia také elektrifikuje

Poprvé se na veřejnost dostaly rovněž fotografie elektrického konceptu značky Dacia. Podle očekávání má vůz jménem Spring tvary, které jsou velmi příbuzné s malým elektromobilem značky Renault pro asijské trhy. Dojezd vozu by měl být 200 kilometrů a uveze čtyři cestující. Sériová verze se má dostat do prodeje v roce 2021.

Škoda Octavia RS čtvrté generace ve verzi iV
Škoda zatím mlčí o klasické Octavii RS. Servíruje informace o verzi iV

Dalším elektrickým konceptem, který se pro sériovou výrobu příliš měnit nebude, je sedan BMW i4. Budoucí konkurent Tesly Model 3 disponuje baterií s kapacitou 80 kWh, což má zajistit dojezd až 432 kilometrů na jedno nabití. Elektromotor má výkon 530 koní. Díky němu bude hodnota zrychlení 0-100 km/hod na hranici čtyř sekund.

Facelift Mercedesu třídy E se jemně dotkl vzhledu přídě, kde jsou inovované nárazníky a světlomety. Uvnitř pak se standartně začínají montovat dva displeje s úhlopříčkou 10,25 palců. Zajímavý je údaj o počtu hybridních verzí. Bude jich celkem 7!!.

Bentley Mulliner Bacalar je dvoumístné GT určené pro ty, kteří opravdu nemají hluboko do kapsy. Cestování v něm může být vskutku svižné, neboť pod kapotou se nachází šestilitrový dvanáctiválec, který poskytuje výkon 650 koňských sil. Maximální rychlost má přesáhnout 320 kilometrů v hodině.

McLaren má novou vlajkovou loď

I Fiat 500 pro další časy už bude poháněn elektřinou. Exteriér zůstává věrný podobě původního kultovního italského vozítka, uvnitř však už je také multifunkční displej.

Volkswagen ID.4 je první elektrické SUV největší evropské automobilky. Na náš trh přijde o něco později, než na ty "velké - elektrické". Tedy až na počátku příštího jara. Nejprve bude v nabídce ve verzi s pohonem pouze zadních kol, později se přidá "čtyřkolka".

Hyundai i20 (2020)
Nová generace Hyundai i20 přerostla přímého konkurenta Fabii. Má i větší kufr

Vlajkovou lodí značky McLaren se po dnešním odhalení stává model 765 LT. Zaujme samozřejmě extrémním výkonem - ten je 754 koňských sil.

Už v květnu se začne dodávat prvním zákazníkům nová generace modelu Audi A3. V porovnání s předchůdcem povyrostl prémiový kompaktní model s vnější délkou 4,34 metru a vnější šířkou 1,82 metru bez vnějších zpětných zrcátek v obou rozměrech o cca tři centimetry. Vnější výška 1,43 metru a rozvor náprav 2,64 metru zůstávají beze změny. Zavazadlový prostor nabízí objem 380 litrů.

Porsche 911 Turbo S dostalo monstrózní výkon 641 koní. Jedná se o největší mezigenerační nárůst výkonu o 69 koní. Také je to nejširší "turbo" v historii. Mám obavy, že bude také nejdražší.