Sice prostorné, ale přece jen hůře vybavené modely jako byly Lodgy či Logan MCV, jsou již minulostí. Místo nich rumunská značka vlastněná Renaultem nabídne zákazníkům nová auta s podstatně zajímavějším designem a modernějšími technologiemi.

První vlaštovkou v tomto směru byly nové generace vozů Sandero a Logan, nyní se automobilka dostane ještě dále. Nový model bude v nabídce v pěti a sedmimístném provedení.

Vůz Dacia Duster po faceliftu
Hit Dacie podstoupil facelift. Změny u Dusteru rozhodně nejsou jen kosmetické

Design bude až do pátku, kdy proběhne odhalení, obestřen tajemstvím, ovšem dá se předpokládat, že půjde o crossover přibližně ve stylu Peugeotů 3008/5008. Něco naznačuje krátké upoutávkové video:

Zdroj: Youtube

Zajímavým designovým prvkem jsou zadní svítilny, které nápadně připomínají ty používané již dlouhá léta automobilkou Volvo. Sahají až do úrovně střechy

Letos ještě další dvě novinky

Příjemnou vychytávkou, kterou ocení aktivně žijící rodiny, se stanou střešní ližiny se zabudovanými příčníky. Něco podobného již nabízí také nové Sandero Stepway, zde by však měla být manipulace o něco rychlejší a jednodušší.

Nové logo Dacia
Dacia končí s "otvírákem". Od příštího roku budou její auta vozit nová loga

Odhalení vozu proběhne v pátek. Fyzicky si pak Dacii Jogger budou moci prohlédnout návštěvníci automobilové přehlídky IAA v Mnichově. Ta začíná příští týden a informace přímo z místa vám zprostředkujeme.

Mezi další letošní novinky Dacie lze řadit ještě modernizované SUV (Duster), se kterým se svezeme ve Francii již za necelé dva týdny a malý elektromobil Spring.

Na rok 2024, případně 2025 pak Dacia připravuje větší SUV než je Duster. Vycházet bude z konceptu Bigster.