Zatím posledním uvedeným hypersportem Zenva byl loni model TS1 GT, který ačkoliv vycházel ze starého originálu ST1 z roku 2009, měl již řádně vychytané mouchy a ze svého dvakrát přeplňovaného 5,9litrového osmiválce vytřískal 1180 koní (868 kW). Díky tomu uměl sprintovat z klidu na 100 km/h za 2,8 vteřiny a maximálně se rozjet na elektronicky limitovaných 375 km/h.

Takto šílené hodnoty se nyní Zenvu opět zdají jako překonatelné, a proto chystá na autosalon v Ženevě novinku. Nový hypersport ještě nemá označení a bohužel ani o technice nemáme žádné podrobné informace, podle vedení značky má ale každopádně jít o řidičsky vůbec nejradikálnější hypersport, jaký dosud vyrobili.

Trailer na pětadvacátou sérii pořadu Top Gear.
VIDEO: Je tu další upoutávka na nový Top Gear. Co můžeme čekat?

Jak už to u Zenva chodí, zřejmě však nepůjde o zbrusu nový model, ale spíše o další vývojový krok starého modelu ST1. Tomu nasvědčují i křivky dílů karoserie na prvních zveřejněných fotkách. Z nich jde taktéž poznat, že karbonovými vlákny se určitě šetřit nebude.

Nejpravděpodobněji se tak dočkáme klasického postupu ve formě ještě radikálnějšího snížení hmotnosti, navýšení výkonu a vyladění aerodynamiky.  

Zenvu se tedy zřejmě daří a o jeho absurdně výkonné modely je zájem. V případě novinky půjde určitě znovu o malosériovou produkci. Dřívější TS1 GT bylo omezeno pouze na 15 kusů celosvětově, přičemž cenovka začínala na částce v přepočtu 35 milionů korun. Nedivili bychom se, kdyby byl nový model ještě dražší a vzácnější.