Minulou zimu si Olsson pořídil expedičně upravený teréňák Mercedes-Benz G500 4x4², tudíž to nyní vypadá, že na starší Rolls-Royce adrenalinovému šílenci už nezbýval čas. Vůz se totiž objevil v nabídce nizozemského prodejce Auto Leitner.

Model Wraith z roku 2015 zahrnuje všechny původní úpravy, které Olsson luxusnímu kupé provedl, a navíc je v minimálně ojetém stavu s pouhými 13 tisíci najetými kilometry.

Jon Olsson a jeho hračky.
Lyžuje, točí videa a miluje drahá auta se zahrádkou. Víte, kdo je Jon Olsson?

Kromě pro Olssona tradiční černobílé kamufláže nebo zatmavených oken a světel, má Wraith další přídavné světlomety na masce a magneticky uchycenou zahrádku s dalším osvětlením. Exteriér nakonec podtrhují 24palcová kola. Sadu zavazadel ve stejném zbarvení jako auto však Olsson k autu bohužel nenabízí.

Nejde však pouze o vzhled. Dvakrát přeplňovaný 6,6litrový dvanáctiválec byl totiž vyladěn a nyní produkuje 810 koní (596 kW), přičemž se projevuje skrze zakázkový výfukový systém. A jak lze vidět na původním videu níže, pálení pneumatik je tak otázkou vteřiny. Pro srovnání, standardní výkon Wraithu je 632 koní (465 kW).

Mercedes-Benz G500 4x4² lyžaře Jona Olssona.
Lyžař Jon Olsson má (zase) novou káru, ideální na zimu. Co na ni říkáte?

V interiéru pak v rozporu s exteriérem zůstává všechen luxus a komfort ze standardního Wraithu. Pohodlné sedačky, hromady kůže a obložení matně lakovaným dřevem.

A kolik si za unikátní Wraith prodejce, respektive Olsson žádá? Rovných 275 000 euro, tedy v přepočtu asi 7 milionů korun. Vlastně tak jde o výhodnou koupi, jelikož nový Wraith na takových cenách teprve začíná, kdežto zde dostanete plno výkonu a výbavy navíc.

Zdroj: Youtube