Nadšení do nové technologické hračky samozřejmě nikomu nebereme, každý se dokáže nadchnout pro něco jiného. Novinka od Applu už využívá k ovládání celoplošný displej, má výkonný procesor, nabízí řadu vychytávek jako rozpoznávání obličeje, ještě odolnější sklo displeje a třeba i pokročilý foťák. Jenže verze s největší pamětí o velikosti 256 GB má stát 34 490 korun.

Zdroj: Youtube

V redakci jsme se trochu „hecli“ a řekli si, že za tyhle peníze už seženeme kvalitní ojetinu. Ukázalo se, že výběr je opravdu různorodý. Podařilo se nám pokrýt snad jakoukoliv kategorii od něčeho ne tak starého, přes něco českého, něco bez střechy či dokonce něco sportovního s „mrkačkami“, až po praktické kombi nebo nějakou tu klasiku.

Jasně, telefon a auto jsou dvě naprosto rozdílné věci, vůz navíc budete muset živit (kdežto iPhone s trochou štěstí jen nabíjet), přesto nám srovnání možností připadá zajímavé.

Je taky možné, že by vás některá z námi vybraných ojetin nakonec mohla zklamat víckrát než zbrusu nový iPhone, na druhou stranu však bude mít určitě více charakteru než placatý kousek elektroniky. Samozřejmě jde o náš pohled na věc, a proto ho berte s absolutní nadsázkou.

První fatální nehoda Tesly s Autopilotem.
Konec vyšetřování. Za první smrtelnou nehodu s Autopilotem může i Tesla

Na vybrané ojetiny za cenu nového iPhonu X, tedy do 35 tisíc korun, se podívejte v galerii. Novější vozy pocházejí z inzerce webu tipcars.com, klasické kousky - včetně legendárního českého skútru - pak naleznete na Ráji veteránů.