Poprvé v historii se v Česku představí veletrh e-SALON. Ve dnech 15. až 18. listopadu v PVA EXPO PRAHA se na akci věnované čisté mobilitě představí ekologická auta lídrů v této oblasti. „Hlavními tématy budou nejen automobily s alternativním pohonem, autonomní mobilita, ale i nabíjecí a plnicí infrastruktura, smart cities, carsharing, doplňky související s mobilitou nebo finanční a leasingové služby," říká ředitelka veletrhu e-SALON Jana Nosálová.

Českou premiéru na e-SALONu bude mít hned několik vozů napříč spektrem světových značek. Například Audi e-tron, které veřejnost poprvé spatřila při slavnostním odhalení v září v San Francisku. K národním premiérám se přidá i Toyota, která ukáže návštěvníkům veletrhu celou hybridní řadu – modely Yaris, Auris, C-HR, RAV4 a Prius Plug-in. Ty doplní jedna ze zásadních novinek příštího roku, Toyota Camry. Vodíkovou budoucnost pak bude reprezentovat model Toyota Mirai.

Zdroj: ABF, a.s.

Zdroj: ABF, a.s.

Lexus ve dvou premiérách

Značka Lexus nabízí hybridní technologii napříč všemi modely a svou kompletní řadu představí na e-SALONU. Avšak klíčovým tahákem na stánku této značky budou hned dvě národní premiéry. „České veřejnosti představí dva zbrusu nové modely, a to nový manažerský sedan vyšší střední třídy Lexus ES a městský crossover Lexus UX," říká Jana Nosálová. Blýsknout se do České republiky přijede také Volkswagen, který představí užitkový model e-Crafter s elektrickým pohonem a nulovými emisemi.

Zdroj: ABF, a.s.

Vůz, který se učí

Jaguar I-PACE, první ryze elektrický vůz značky Jaguar s výkonem 400 koní, který nabízí dojezd až 470 km dle nejnovější normy WLTP – nejen tímto unikátem se bude prezentovat na e-SALONu značka Jaguar/Land Rover. Jak výrobci uvádějí, tento vůz je nabitý moderními technologiemi od kol až po střechu, má vlastní hlasovou asistentku Alexu a navíc se sám dovede učit i odhadovat preference řidiče. S novinkami se na premiérovém ročníku veletrhu čisté mobility představí mnoho dalších světoznámých značek, například Renault, Nissan, Hyundai nebo Tesla. Více na: www.e-salon.cz.

Zdroj: ABF, a.s.

Elektromobilita je pro energetiku logickým trhem, Skupina ČEZ se jí proto systematicky věnuje již 10 let. Provozujeme největší síť veřejného dobíjení v ČR s více než 120 stanicemi. Rychlodobíjecí stanice vznikají i díky podpoře z evropského programu CEF (Connecting Europe Facility). Současně nabízíme širokou paletu souvisejících služeb a produktů pro jednotlivce, firmy, municipality a kraje.

Generálním partnerem veletrhu e-SALON 2018 je Skupina ČEZ.