O co šlo? V srpnu roku 2016 agresivní motorista sedící za volantem Volkswagenu Golf dojel v tunelu osobní automobil Opel s mladou rodinou se čtyřletým dítětem z Brněnska, která se vracela ze zahraniční dovolené. Vůz donutil k zastavení. Poté vystoupil, aby si s osádkou vyřídil účty. Jak později vyšlo najevo, spletl si auto.

„Řidič vozidla VW Golf zaparkoval v tunelu šikmo přes levý a pravý jízdní pruh a donutil mladou rodinu zastavit. Poté z auta vystoupil a začal vozidlo Opel obcházet, čehož pětatřicetiletý řidič využil a z místa ujel. Zastavil se až u nejbližší policejní služebny, kde celou věc oznámil,“ popsala situaci Sikorová s tím, že jen necelých dvacet vteřin poté, co automobily opustily tunel, projel místem kamion.

Odcizení vozidla za 3,5 milionu korun.
Pomocí čtečky ukradli drahé vozidlo během minuty

Jenže drama začalo již za hranicemi s Polskem. „Když v nočních hodinách mladá rodina ve svém autě značky Opel překročila hranice s Polskem, povšiml si jeho řidič vozidla, které se na něj začalo takzvaně lepit zezadu. Zároveň střídavě rozsvěcelo a zhasínalo dálková světla. Řidič měl poté najet k jeho vozidlu zprava v odstavném pruhu a potom se zařadit vedle něj do levého pruhu,“ uvedla Sikorová.

Po nějaké době se uvedené auto ztratilo řidiči opelu z dohledu. Motorista z Brněnska pokračoval po dálnici D1 směrem ke klimkovickému tunelu.

„Před tunelem jej však vozidlo znovu dojelo, předjelo a zařadilo se těsně před něj. To, co následovalo v tunelu, se mnohým může zdát neuvěřitelné…,“ dodala Sikorová. Muž je obviněn z trestného činu vydírání. Hrozí mu až osm let vězení.

Senior naštěstí nezpůsobil žádnou nehodu.
VIDEO: Senior se řítil po dálnici v protisměru. Zvládl ujet přes 4 kilometry

Při komplikovaném vyšetřování, které trvalo více než rok a půl, se ukázalo, že si agresivní muž vozidlo vybral omylem. „Automobil, který původně pronásledoval, se mu ztratil z dohledu a toto vozidlo zaměnil s dříve pronásledovaným,“ uzavřela Sikorová.