Jakmile se ve zdi plážového domu manželů Billa a Paulette Rogersových objevila kolem desáté večerní první prasklina způsobená silným větrem a deštěm, jednašedesátiletý Američan si uvědomil, že udělal chybu, když chtěl se svou ženou a psy přečkat hurikán v pohodlí domova.

Sílu hurikánu manželé podcenili, i když se na jeho příchod připravili. Zatlučení oken deskami a nákup nejdůležitějších potravin a příslušenství pro přečkání bouře však nebylo dostatečnou přípravou na hurikán druhé kategorie.

Za chvíli se začaly stěny dvoupatrového domu třást, praskat a poté dopadl strom na ložnici v prvním patře. Z normálně stabilního domu si vichr o rychlosti až 210 km/h dělal kůlničku na dříví.

2 lidé, 4 psi, 1 pick-up

Bylo jasné, že uvnitř domu manželé nemohou zůstat a tak se Bill rozhodl raději naskočit s manželkou a celkem čtyřmi psy do svého bílého pick-upu Ford F-250 Super Duty. Na rozdíl od tehdy již vodou promočeného Fordu Focus v garáži.

Že byla volba velkého pick-upu klíčová se ukázalo při zvedající se hladině vody, kterou musel Bill svým Fordem brodit. Vyvýšené místo na příjezdové cestě jeho souseda vypadalo jako bezpečné místo k přečkání hurikánu. Plán mu však zhatily tři čluny, stále připevněné k přívěsům, které v silném proudu vody zablokovaly cestu dále.

Když se chtěl Bill se svým Fordem vytočit a místo objet, zjistil, že má zablokované řízení a kusy trosek zřejmě uvízly v nápravě vozu. Jelikož se už do vozu stejně dostávala voda, bývalý automechanik se odhodlal otevřít dveře a vystoupit, aby trosky z pod auta ručně vytáhl. Jakmile však došlápl na zem, uklouzl a zůstal v silném proudu vody viset. Držel se pouze rukou za dveře.

BMW i3s a i3.
BMW zmodernizovalo elektrickou i3. Novinkou je verze i3s s vyšším výkonem

Paulette, které prozatím udržovala dva malé psy na palubní desce vozu a uklidňovala dva větší psy na zadních sedačkách, ho však stihla chytit a přitáhnout jej zpátky dovnitř.

Dojet s autem na příhodnější místo tedy nebylo možné, pokoušet se znova o život v rozbouřeném proudu nemělo smysl a hladina vody se stále zvyšovala přes 1,5 metru nad úrovní cesty. Manželé tak přečkali celou noc v autě na stejném místě, s vodou sahající k ramenům a čtyřmi vystrašenými psy.

Hladina polevila až ráno, kdy se pár mohl konečně v relativním bezpečí vydat po svých zpět ke svému domu. V naprosto zdevastované ulici Paulette svůj domov nejprve nemohla najít, protože na rozdíl do bílého Fordu dostal hurikánem pořádně zabrat. Je otázkou, zda bude budova vůbec staticky vhodná k opravě. Celé první patro je pryč, některé zdi chybí, všude je rozbitý nábytek a zničené oblečení.

Příslušenství ke spaní v Tesle Model S od firmy DreamCase.
Chcete ve své Tesle spát? Firma nabízí matrace pro Model S, ale za ranec

Přestože by manželům jejich dům nejspíše spadl na hlavu, kdyby v něm po čas hurikánu zůstali, Bill i tak své rozhodnutí okomentoval jako „nejpitomější věc, kterou kdy udělal“. Oba manželé jsou však rádi, že noc v pick-upu zvládli bez újmy na zdraví.

O dechberoucím příběhu informoval web Dallas News společně i s fotkami, na které se můžete podívat v galerii. Devastující sílu a rozsáhlost hurikánu Harvey lze vidět také na videích níže.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube