Nehoda se odehrála v rámci oficiálního „roadtripu“ Bugatti Grand Tour, který pořádá samotná automobilka a účastní se ho mnozí majitelé modelů Veyron a také nového Chironu. Tentokrát se jelo úžasnou krajinou Argentiny a Chile.

A právě na horské silničce u města Mendoza v Argentině jistý majitel unikátního Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse ztratil kontrolu nad autem, vyjel z cesty a skončil v kamenitém svahu s majestátním výhledem na pohoří And. Fotografii v originální podobě najdete v galerii.

Podle řidiče zavinila nehodu vozu za přibližně 60 milionů korun olejová skvrna na silnici. Veyron skončil poměrně daleko od cesty a v opravdu drsném terénu, který pochroumal jak karoserii na několika místech, tak například zohýbal koncovku výfuku a bezpochyby nadělal škody i na podvozku.

Hyundai Veloster s panoramatickou střechou.
Úřad varuje před "explodujícími" střešními okny. Těchto případů přibývá

Autor fotek se na Instagramu o závažnějších škodách sice nezmiňuje, každopádně se dá ale čekat, že cena opravy takto speciálního modelu může v pohodě šplhat až do řádů statisíců korun.

Roadtrip má pokračovat až do 22. října, ale pro majitele tohoto Veyronu dost možná skončil předčasně. Alespoň mu tak zbude na památku opravdu zajímavá fotografie, kterou určitě neplánoval.