Kuriózní událost se odehrála v novozélandském městě Rotorua, kde si jistý muž o víkendu držel opravdu stabilní alkoholovou „hladinku“. Jakmile mu však došly peníze, rozhodl se ke zcela razantnímu činu, který se mu v alkoholovém opojení zdál určitě zcela rozumný. Aby mohl dále pít, prodal narychlo své auto za 800 dolarů, tedy v přepočtu za asi 12 600 korun.

Plán, jak získat finanční injekci, zřejmě fungoval bezchybně, protože další den se muž probudil a nepamatoval si vůbec nic z předchozích hodin. Ani fakt, že své auto prodal. Když zjistil, že mu auto chybí, zašel na policejní stanici a nahlásil jeho krádež.

Úzké, plné zatáček a hrbolaté. Takové jsou nezřídka české silnice první třídy. Na snímku velmi frekventovaný a nebezpečný úsek silnice I/43 u Svitávky
Nejpomalejší silnice v Česku aneb Kde se jezdí sotva čtyřicítkou

Nový majitel vozu měl naštěstí pochybnosti, zda není auto kradené a raději si auto po zakoupení proklepnul na webu CarJam. Ten funguje jako databáze kradených vozidel.

V tu chvíli už bylo auto policií označeno za kradené na popud původního majitele, takže nový vlastník spěchal na policii, aby nahlásil koupi kradeného vozu. Na první pohled vtipně zamotaná situace se ovšem rychle vyřešila.

Lamborghini Huracán s vyklápěcími světlomety.
VIDEO: Jak by vypadaly „mrkačky“ na moderních sporťácích? Je to zvláštní pohled

Jakmile bylo jasné, o jaké auto se jedná, a že jsou oba případy propojeny, na stanici byl zavolán i původní majitel, který auto pod vlivem alkoholu prodal a nic si nepamatoval. Oba muži pak situaci vyřešili mezi sebou a nebylo třeba dalšího vyšetřování.

Policie tuto kuriozitu nakonec okomentovala novozélandskému deníku NZ Herald věcnou radou: „Lekce je následující. Nepijte, když prodáváte auto.“