Timothy Hill, 67letý majitel bílého Range Roveru, už měl dost měřících kamer na úsecích Severního Yorkshiru a hned několika z nich tak do objektivu vzkázal obecně známým gestem své rozčílení. Policisté si vulgárního penzisty všimli na třech úsecích v prosinci minulého roku.

Tímto chováním tak Hill samozřejmě přilákal pozornost policistů a zanedllouho se také zastavili u něj doma. Ukazování vulgárních gest na strážce zákona sice není ve Velké Británii zločinem, ale určitě si tímto způsobem nezískáte jejich sympatie.

McLaren 720S.
VIDEO: Mladík naboural půjčený McLaren. A měl navíc tu smůlu, že trefil Audi R8

Bohužel pro Hilla policisté v jeho autě rovněž detekovali radarovou rušičku, kterou je v Británii ilegální používat (podobně jako v ČR). Řidič Range Roveru tak byl nyní odsouzen za „maření výkonu spravedlnosti“ a výsledný trest je opravdu tvrdý.

Odsoudit totiž 67letého penzistu k osmi měsícům ve vězení za použití rušičky a „naštvání“ policistů nám možná přijde trochu příliš. Ke všemu nebude Hill moci po dobu jednoho roku usednout za volant.

Problém s pokutami řeší Schulz pravidelně už od roku 2011.
Řidič dostává opětovně pokuty za rychlost. Auto mu však stojí před domem

Soudce podle zpráv z anglických médií uvedl, že Hillův trest má fungovat jako varování pro ostatní řidiče. Krátké záběry z rychlostních kamer si můžete prohlédnout na videu níže.

Zdroj: North Yorkshire Police