Kuriózní a dosti nebezpečnou „únavu materiálu“ pocítil jistý motoristický novinář z Ruska. Když chtěl otestovat nový čínský crossover Chery Tiggo 2, připravil si pro něj klasicky řadu disciplín, mezi něž patřila i akcelerace v přímém směru. Své počínání natáčel na kameru.

Malé SUV se zdálky jeví jako sice levné, ale současně docela pohledné vozidlo s poměrně hezky zpracovaným interiérem. Mezi přednosti modelu Tiggo 2 však zřejmě nepatří kvalita zpracování a výroby.

Chytrý klíč BMW.
BMW se chce zbavit tradičních klíčků od auta. Nahradí je chytrý telefon

Ruský novinář totiž při testovaní akcelerace neujel ani pár metrů, když najednou pocítil pokles výkonu a svou nohu propadlou až na podlahu. Ihned tedy zastavil, z vozu vystoupil a zašátral na podlahu, odkud vytáhl kompletně ulomený plastový pedál plynu.

Celá situace se může zdát jako úsměvná, k poškození totiž naštěstí došlo na opuštěném úseku silnice a navíc v malé rychlosti. Otázkou však zůstává, co by se stalo, kdyby k prasknutí došlo ve vyšší rychlosti v normálním provozu nebo nedej bože u brzdového pedálu v krizové situaci.

François Gissy a jeho tříkolka poháněná vodou.
VIDEO: Tahle podomácku vyrobená tříkolka dá stovku za půl sekundy. Jezdí na vodu

Podobné selhání materiálu je naprosto šokující tím více, že se jednalo o zbrusu nové auto. Nakonec je opravdu zarážející pohled na levně vypadající, ulomený výlisek pedálu. Jestli vypadá podobně i konstrukce brzdového pedálu, zrovna moc důvěry bychom do něj nevkládali.

Na celý "test" se ostatně podívejte sami…

Zdroj: Youtube