Přímo před domem Američana Donalda Schulze na ulici Canal Boulevard stojí rychlostní kamera kontrolující provoz. Namísto pokutování řidičů překračujících rychlost v této oblasti však úředníci již několik let vydávají pokuty Schulzovi, protože jeho pick-up zaparkovaný před domem je přímo v zorném poli kamer.

Nejde však o žádnou technickou chybu či nepřehlednost záznamu kamer. Jak ukazuje zpravodajský server WWL, z natočených záběrů jde velmi dobře vidět, že Schulzovo auto je normálně zaparkováno u krajnice, zatímco ostatní řidiči kolem něj projíždí vyšší rychlostí. I přesto ale úředníci pokaždé vypíšou pokutu na registrační značku zaparkovaného pick-upu Nissan Frontier.

Ilustrační foto.
Pokuty ze zahraničí: 1 km/h navíc vadí i Italům, Francouzi se s tím také nemažou

Schulz v nedávném rozhovoru prohlásil, že už ztratil víru v systém a v pracovníky na úřadě, jelikož pokuty vyhodnocují a kontrolují přinejmenším dvě osoby na dopravní úřadě. Jakýmsi záhadným způsobem je ale pro ně těžké rozlišit zaparkované auto od auta porušujícího zákon.

Pokuty řeší už od roku 2011

Majitel pick-upu tak musí po každém nesprávném pokutování odjet na úřad, aby ohlásil neoprávněně vydanou pokutu a dokázal, že jeho auto v inkriminovaný čas pouze stálo na ulici. A tento problém řeší Schulz pravidelně už od roku 2011.

Jeho stížnosti na dopravním úřadu sice zajistily, že kamera byla přesunuta do jiné pozice, aby silnici zabírala přesněji, ale i tak po chvíli začaly nešťastnému rezidentovi chodit do schránky opět pokuty za překročení rychlosti.

Porsche 911 Targa 4S.
Senior nezvládl zaparkovat svoje Porsche. Projel zdí a auto zapíchl do chodníku

Další úroveň absurdnosti přidává i poslední záznam z kamery, který jasně zobrazuje, jak rychlost v ulici překračuje dokonce policista. Jak byste ale čekali, pokuta byla opět vypsána na Schulzovo stojící auto.

Podle WWL je ovšem podobných případů „omylem“ vydaných pokut nespočet, jelikož systém dopravních kamer v New Orleans nefunguje tak, jak by měl. Město podle všeho vyřizuje dlouhý list naštvaných a neprávem pokutovaných řidičů, sahající daleko do minulosti.

Nejvtipnější přechody pro chodce.
GALERIE: Nejvtipnější přechody pro chodce. Tyhle zpackané „zebry" vás rozesmějí

V případě Schulze pak byla jeho poslední pokuta již stornována a v prohlášení úřadu stojí, že svým technikům vyhodnocujícím prohřešky za rychlost zajistí odpovídající přezkoušení a trénink v identifikaci vozidel. Schulz ovšem takovým řečem moc nevěří a čeká, kdy mu ve schránce přistane další obálka…

Nově zvolený starosta města LaToya Cantrell by ale nakonec mohl majiteli pick-upu i jiným řidičům pomoci. Slíbil totiž, že provoz rychlostních kamer pozastaví do té doby, než bude bezchybně fungovat.

Zdroj: Youtube