Rámeček pro registrační značku, který dokáže malou elektrickou roletkou znemožnit identifikaci vozu, lze jednoduše zakoupit na internetu za pár tisíc korun. A právě tento vynález měl rumunský řidič instalován na své Toyotě Avensis vpředu i vzadu.

Přestože se ale šofér při rychlé jízdě vyhnul zraku radarů na dálnici, zastavení policistům na dálnici D1 nakonec vůbec nevzdoroval. Jak byste čekali, jedna hlídka měřící rychlost si zakrytých značek všimla a vozidlo již hlásila další hlídce opodál.

Řidič měl štěstí, že jeho cestování „podle navigace“ neskončilo hůř.
Řidič uvízl s autem na schodišti. Policistům se vymlouval na špatnou navigaci

Když označené vozidlo zastavila, řidič již značky na voze odkryl. Policisté tak samozřejmě na místě zjistili, že Rumun roletku ovládá z místa řidiče dálkovým ovládáním, kdy se mu zrovna hodí. Dle českých značek se dá odhadovat, že Rumun nebyl majitelem vozu.

Zakrývání registračních značek na voze pochopitelně není legální. Muž tak obdržel pokutu ve výši 7500 korun, kterou na místě zaplatil. Policejní mluvčí bohužel neuvedla, zda policisté nějak řešili demontáž zařízení nebo jestli šoférovi alespoň zabavili baterky z ovladače.

Řidič Renaultu najížděl i do policejní Octavie v civilním provedení.
Policisté na Karlovarsku pronásledovali viníka nehody. Najížděl i do jejich auta

Podobná zařízení na zakrytí RZ často prodejci odůvodňují výhodami, mezi které patří například ochrana značky před nečistotami a poškozením nebo pokrytí sněhem v zimních měsících. Všichni ale víme, k čemu slouží. 

Ilustrační záběry funkce ráměčku.

Zdroj: Youtube