Ve Velké Británii se prý už vyskytli i vychytralci, kteří se za pomoci vybržďování chtěli domoci peněz od pojišťovny. Svůj již předtím poškozený automobil totiž nechali zezadu nabourat vozem, před kterým náhle zabrzdili. Jelikož podle zavedené praxe je viníkem nehody kvůli nedodržení bezpečné vzdálenosti vždy ten zadní, mohli tak inkasovat pojistné plnění a řidiči, kteří byli fakticky tímto jednáním poškozeni, mohli jen tiše zuřit.

Zdroj: Youtube

Toto však nebyl důvod šíleného počínání jistého pána za volantem bílého Renaultu Mégane na dálnici M18 u Doncasteru. Kamera zachytila, jak renault předíždí rychlým pruhem (v Británii pravým) kamion a pak se zařazuje před něj. Náhle však zpomalil. Když to udělal poprvé, stihl ještě řidič kamionu zabrzdit, pár sekund poté, ovšem mégane bezdůvodně zpomalil znovu.

Nehoda Lamborghini
Poněkud nešťastně zaparkované Lamborghini. Prý opět záměna plynu a brzdy

Následoval logický "tukanec", po kterém se na zadních dveřích bílého osobáku objevila jistá kosmetická vada. Obě auta pak zastavila na krajnici, řidič osobního vozu vystoupil a poněkud nejistým krokem směřoval po frekventované dálnici ke kamiónu. Při vyšetřování se pak potvrdilo, že skutečně požil alkohol.

Škodu mu tak pojišťovna zcela jistě nezaplatí, naopak si docela slušně "zavařil".