Když může dostat pokutu rychle jedoucí řidič, může ji dostat i pomalý řidič. Palubní záběry zveřejněné slovenskou policií ukazují řidiče, který v levém pruhu na rychlostní silnici dojíždí pomalu jedoucí Volkswagen Golf. Šofér v Golfu má přitom zcela volný prostor a možnost zařadit se zpět doprava a tam pokračovat svým tempem.

Golf však neuhýbá a několik vteřin bez jediného důvodu brzdí provoz v levém pruhu. Na záběrech pak vidíme dojíždějící vůz policistů, kteří už „brzdiče“ předjíždějí bez okolků zprava a výstražnými majáky jej vyzývají k zastavení u krajnice.

Jak zmiňuje příspěvek na Facebooku slovenské police, rovněž zneužívání jízdy v levém pruhu a bezdůvodně pomalá jízda je samozřejmě přestupkem. Zastavený řidič na úseku mezi Košicemi a Šacou byl právě tímto případem.

Tento vůz dokázal jet i stokilometrovou rychlostí. Byl do něj zabudován speciální motor.
Mladík si upravil auto pro náctileté a jel skoro 100 km/h. Dostala ho policie

Přestože tedy někteří řidiči argumentují rychlostním limitem, který je třeba vždy dodržovat, a platí pro všechny pruhy na silnici, bezdůvodná jízda v levém (či středovém pruhu), který je zákonem určen pouze k předjíždění nebo objíždění, je považována za přestupek stejně jako překročení rychlosti.

Bohužel velká část řidičů si s tímto přestupkem moc neláme hlavu (stačí vyrazit na D1 kousek za Prahu), přičemž od policistů vídáme postih za zbytečnou jízdu vlevo taky celkem zřídka.