Je to vlastně prosté a hrozivě efektivní. Americký YouTuber, který si říká JoeySalads, k nalezení nejsnazšího způsobu, jak se vloupat do cizího automobilu, využil nepozornost řidičů. Ve chvíli, kdy majitelé svůj vůz zaparkovali a vypnuli motor, YouTuber vždy přiskočil k jejich autu a schoval se za něj.

Pak jen počkal, až šoféři vylezou a rychle v tichosti pootevřel zadní dveře na druhé straně. Majitelé pak sice při odchodu auto dálkovým ovladačem zamkli, ale už si nemohli všimnout, že nezajistily všechny dveře.

Čtěte také: OBRAZEM: Nový Yeti má být dramaticky odlišný. Jak bude vypadat?

Dálkový centrál totiž u většiny aut (u všech asi ne, to si teď jistě ověříte sami) neřeší, jestli jsou některé dveře - tedy kromě těch u řidiče - otevřené. Prostě zamkne. I když jen "naprázdno". Pro vlastníka pak je jistě důležité, že slyší cvaknout zámky. A víc už neřeší.

Je to opravdu jednoduché a nebezpečné. Neberte proto video jako návod pro zloděje, ale spíš jej chápejte jako varování. A při odchodu od vozu se radši přesvědčte, že máte všechny dveře opravdu zavřené. Nebo že se vám za blatníkem někdo nekrčí…

Zdroj: Youtube