Poměrně překvapivý je zatím oznámený seznam automobilek, které budou mít své expozice v Mnichově během akce IAA. Ta se bude konat od 6. do 12. září.

Samozřejmě nemůžou chybět všechny tři německé prémiové automobilky - tedy Audi, BMW a Mercedes-Benz. První z nich již na twitteru upozorňovala na koncept vozu GrandSphere, což má být luxusní elektrické kupé s dlouhým dojezdem.

BMW ukáže kromě svých nových elektromobilů IX a i4 třeba také novou řadu 2 Coupé, dále facelifty SUV X3 a X4 a rovněž Gran Coupé řady 4.

BMW 2 Coupé
BMW si není vysokými ledvinkami zřejmě tak jisté. Nové 2 Coupé je nedostalo

Opravdu činit se má Mercedes-Benz. Na světě je upoutávka na nové EQE, která využije velkou část techniky z většího EQS. Navíc  zde návštěvníci uvidí první elektromobil připravený sportovní divizí AMG. Podle zdrojů Autonaelektřinu půjde o EQS AMG. Na konci názvu bude číselné označení 53. Čtveřici doplní koncept luxusního elektrického SUV Mercedes-Maybach EQS a naopak sériové sedmimístné rodinné SUV EQB.

V expozici bude také možné spatřit i crossover s logem značky Smart. Pochopitelně půjde také o elektromobil, protože tato značka již několik let žádný jiný pohon nenabízí. A současně to bude největší vůz, jaký se kdy v nabídce značky objevil.

Škoda v Mnichově na výstavě přítomna nebude, avšak samotný Volkswagen účast přislíbil. Jeho exponáty jsou zatím ale přísně tajené. Ze značek koncernu se ještě ukáže Cupra.

Nové koncepty značek Dacia Renault
Renault má nový plán pro svoji budoucnost. Co hlavně chystá?

Po řadě neúčastí na autosalonech tentokrát přijede Ford. Návštěvníky bude lákat třeba na Mustang Mach 1. Konkurencí v oblasti "lidovějších" značek mu bude třeba Hyundai. Zde se můžeme těšit na nové "enkové" modely a elektromoil Ioniq 5.

Důkladně se chtějí připravit také značky Renault s Dacií. Francouzská značka má ukázat nový Mégane s elektropohonem, Dacia zase kromě nových log vystaví s velkou pravdpěpodobností nástupce modelu Lodgy.

Zajímavé budou určitě expozice čínských značek. Z těch přislíbily účast SAIC, Wey, Nio nebo Xpeng.

Kromě areálu výstaviště se budou různé akce související s veletrhem odehrávat přímo v ulicích a na dalších veřejně přístupných místech bavorské metropole.