Právě kola jsou jedním z mála prvků, které si můžete nakonfigurovat u nového sedanu Tesla Model 3. Na výběr jsou mimo jiné devatenáctipalcová kola s aerodynamickým plochým designem, nebo větší jednadvacítky, které jsou ale členitější a mají méně aerodynamický design.

Když se tyto informace dozvěděl majitel Modelu 3 a člen Tesla klubu, rozhodl se, že chce větší kola, ale zároveň i aerodynamický design. Prostě nejlepší z obojího.

Ve svojí vlastní dílně proto nadšenec vytvořil sadu na zakrytování kol. Ta zahrnuje čtyři vyfrézované držáky pod šrouby, na které se připevní velký polykarbonátový štít držený na místě malým hliníkovým talířkem.

Porsche Mission E.
Elektrické Porsche odhaluje schopnosti. Pojede strašlivě, má mít až 680 koní

Zakrytovaná kola vypadají sice drobně podivně, ale měření ukázalo, že smysl dávají. Podle majitele se účinnost v závislosti na rychlosti a použití zvýšila v rozmezí mezi 4,21 a 9,14 %, což znamená přibližně 30 kilometrů dojezdu k dobru.

Jediným značně mínusovým bodem je cena. Vyrobení kompletní sady stálo prý poměrně mastných 1250 dolarů, tedy v přepočtu 26 500 korun. Ano, vlastník Tesly skutečně investoval tolik peněz a určitě i spoustu času do vylepšováku, který mu na jedno nabití přidá jen 30 km.